GTHELLAS FROZEN FOODS
Representative Agents
ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΣΕ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ
Ο Σολωμός προέκυψε στη δεκαετία του 70 στη Νορβηγία και τη Σκωτία. Διεξάγεται αρχικά για την παραγωγή ιχθυδίων για τους σκοπούς της επανεγκατάστασης, που έχει εξελιχθεί για την παρακολούθηση των ζώων, τη διατήρηση του σολωμού σε μικρά κλουβιά στα ανοικτά των ακτών, για να διασφαλιστεί η μονιμότητα του νέου προϊόντος στην αγορά.
Οι σολωμοί του Ατλαντικού που φτάνουν τα 150 εκ. μήκος και τα 35 κιλά βάρος ανήκουν στην οικογένεια των πεστρόφων (σολωμονιδών), και ονομάζονται και σολομοειδή ή σολωμοί. Ζουν κυρίως στο Βόρειο Ατλαντικό, καθώς προτιμούν τα κρύα και πλούσια σε οξυγόνο νερά.
Σήμερα, οι περισσότεροι σολωμοί προέρχονται από υδατοκαλλιέργεια. Οι σολωμοί ζουν σε μεγάλα κλουβιά, στα οποία εκτρέφονται μέχρι να φτάσουν τα 3 έως 4 κιλά, οπότε και θανατώνονται. Τέτοιες ιχθυοκαλλιέργειες σολωμών βρίσκονται στις ακτές της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας, της Χιλής, της Νέας Ζηλανδίας, των νήσων Shetland και της Βόρειας Αμερικής.
Σολωμός
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή προσφορά επικοινωνήστε μαζί μας.
Οι αρκούδες δεν περιλαμβάνονται στις προσφορές!
Η μεγαλύτερη ποσότητα σολωμού αλιεύεται στα νερά της Αλάσκας, του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, του Καναδά, της Νορβηγίας και της Γροιλανδίας.
Απο 1-2 kgs εώς 11-12 kgs + Φιλέτο με κόκκαλα ή χωρίς κόκκαλα
Σολωμός του Ατλαντικού (Salmo salar)
Κόκκινος σολωμός: από Μάιο έως Σεπτέμβριο. Ροζ σολωμός: Ιούλιο και Αύγουστο. Ασημένιος σολωμός: από Ιούλιο έως μέσα Σεπτεμβρίου. Σολωμός Keta: από Ιούνιο έως Σεπτέμβριο. Βασιλικός σολωμός: δέκα μήνες το χρόνο.
ΑΓΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΑΛΑΣΚΑΣ
Το διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό MSC - Marine Stewardship Council , εκτιμά την υψηλή ποιότητα και τις οικολογικές αρετές, βασικές για την αλιεία του σολωμού Αλάσκας, ξεκινώντας από την αξιολόγηση κριτηρίων κλειδιών, όπως: - Το συνολικό πληθυσμό ψαριών σε κατάσταση να αλιευθούν. - Τις επιπτώσεις της αλιείας στο θαλάσσιο οικοσύστημα. - Τα συστήματα διαχείρισης των ιχθυοπωλείων.
Εποχικότητα αλιείας
Νορβηγία, και Χιλή, το Ηνωμένο Βασίλειο και Καναδά παρέχουν το 95% της παγκόσμιας παραγωγής του σολωμού Ατλαντικού εκτροφής. Υπάρχει επίσης μια παραγωγή του coho σολωμού από τη Χιλή, την Ιαπωνία και τον Καναδά.
ΑΓΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΑΛΑΣΚΑΣ
Είναι γνωστό ότι οι σολωμοί από υδατοκαλλιέργειες έχουν υψηλότερο ποσοστό λίπους από τους άγριους σολομούς. Αυτό το όμορφο ροζ χρώμα σάρκας των Σολωμών ιχθυοκαλλιέργειας είναι τεχνητό.
Τα ιχθυοπωλεία σολωμού Αλάσκας έλαβαν το πιστοποιητικό «Αλιείας υπό Προστασία», που παρείχε το Marine Stewardship Council - MSC. Με αυτό τον τρόπο η Αλάσκα μετατρέπεται σε ένα μοναδικό μέρος του κόσμου όπου αλιεύεται ο σολωμός που έχει λάβει αυτό το Πιστοποιητικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι βιομηχανίες αλιείας της Αλάσκας είναι οι μόνες που μπορούν να βάλουν την ετικέτα «Αλιεία υπό Προστασία» σε όλα τα προϊόντα σολωμού.
® gthellas
Πέντε διαφορετικά είδη, που ανήκουν στο είδος Oncorynchus, ψαρεύονται στην Αλάσκα: Ροζ Σολωμός ή pink salmon ή Kαμπουροσολωμός (Oncorhynchus gorbuscha), Σολωμός keta ή Σολωμός σκύλος ή Σολωμός chum (Oncorhynchus keta), ο Aσηµοσολωµός ή Σολωµός coho (Oncorhynchus kisutch) σολωμός, Κόκκινος Σολωμός ή Σολωμός Sockeye ή Κόκκινος Σολωμός της Αλάσκας (Oncorhynchus nerka) και ο βασιλικός Σολωµός ή σολωµός chinook ή Σολωµός της Καλιφόρνιας ή ανοιξιάτικος Σολωµός (Oncorhynchus tschawytscha).
Σολωμός Φρέσκος Φιλέτο ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΑΚΟΠΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΣΕ ΦΕΤΕΣ (vacuum) ΣΟΛΩΜΟΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ ΜΙΚΡΕΣ ΦΕΤΕΣ (ρετάλια)
Υπό Κατασκευή - θα είναι σύντομα διαθέσιμη με νέες σελίδες. WEBSITE UNDER CONSTRUCTION
Ο σολωμός που προορίζεται για να καταψυχθεί, καθαρίζεται και αποκεφαλίζεται στο αλιευτικό σκάφος. τα οποία τοποθετούνται σε κουτιά προς φύλαξη σε θερμοκρασία μεταξύ -18°C και -20°C, πράγμα που επιτρέπει τη διατήρηση της ποιότητάς τους για αρκετούς μήνες. Ο σολωμός Αλάσκας, κατεψυγμένος κάτω από άριστες συνθήκες ψύξης, παρουσιάζει τα ίδια χαρακτηριστικά και την ίδια γεύση με το φρέσκο σολωμό, παρέχοντας το προνόμιο να μπορεί να καταναλωθεί έως και αρκετούς μήνες μετά τη σύλληψή του.
ΑΓΡΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ
Σολωμός
Θαλασσινά και ψάρια Βακαλάος, Μπακαλιάρος Υγράλατος Βακαλάος Ψαρια για Κονσέρβες Μαλακόστρακα Τόνος Σολωμός Πανγκάσιους Φιλέτο Γαρίδες Μαλάκια Περιοχές αλιείας ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Κοκτέιλ θαλασσινών Περιοχές αλιείας Ψαρια στο κοκκινο Προσφορές Seaproducts - Αγγλικά Υπό Κατασκευή, Σύντομα ! ! Πέστροφα ! Πλατύψαρα Και άλλες σελίδες !